Indiskinspirert mat er godt å lage når du er på Lavkarbo. Du må selvfølgelig kutte ut både ris og nanbrød. (Er du som oss så ser du gjennom fingrene med litt nanbrød).
Ris dropper vi, altså :-)
Dette er hva du kan bruke til 2 personer:
2 kyllingfileter
Litt blomkålbuketter
Litt brokkolibuketter
1/2 rødløk
1/2 paprika
En neve sukkererter
1 liten gulrot (obs - her er det litt karbo, men jeg syns det er "innafor")
1 glass med Saritas Tandoori 360 gram (3,1g karb pr. 100 = 11,6 gram totalt)
Evnt. en fløteskvett
Kjøper du en annen type Tandoori ferdigsaus så sjekk karbohydratinnhold. Det er store variasjoner her også som med alt annet.
Del og skjær opp. Kylling i store terninger. Blomkål og brokkoli i passe buketter.
Gi blomkål og brokkolibukettene et raskt oppkok - 1-2 minutter i usaltet vann.
Start med å woke det som trenger lengst tid. Kyllingen litt for seg til den får god farge, deretter gulrot og så løk. Ha i paprika, sukkererter og "bukettene". Nå kan du også ha over krydderposen som følger med (jeg glemte det selvfølgelig - så min pose kom i til slutt. Går helt greit ;-) )
Pass på å ikke over-woke. Det skal være tyggemotstand. Hell over sausen og la det surre litt. Har grønnsakene woket lenge nok så ikke bruk for lang tid med sausen. Det viktigste er at kyllingen er gjennomstekt. Vil du tilføre mer fett,avrunde smaken eller rett og slett ha litt mer saus så tilføy noen skvetter fløte (et par spiseskjeer)
Da er det bare å servere denne eksotiske retten - med eller uten nanbrød og ris :-)
Tips: Om du ikke gidder å lage mat en dag så vil jeg anbefale indisk takeaway. Det er sunt, godt, mektig og antagelig det nærmeste du kommer Lavkarbo når du må gamble litt ;-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar