torsdag 9. juni 2016

Grillmat med blomkål og brokkoli purè

Det blir jo litt grilling for tiden. Her er tips til et deilig måltid som er kjapt å tilberede.


 Blomkål/brokkolipure:

En liten blomkål
1/2 brokkoli (ca)
1/4 gul løk (hakket)
En parmesanbit raspet
2 ss fløte
2 ss rømme (toppet)
Evnt. litt meiersmør
Salt
Pepper
og
noen rasp av muskatnøtt.


Del opp i buketter og hakk løken. Kok møre men ikke for lenge. Bedre med for kort tid enn overkoking. Det tar bare noen minutter.


Hell av vannet. Ta oppi alle ingrediensene (du kan jo smake til med krydder helt på slutten)


Mos med stavmikser til ønsket konsistens og smak til evnt. spe med mere rømme/fløte eller smør, kok opp og ta den av plata.  og La den stå til dere skal spise. Varm den evnt. kjapt opp igjen. 



Tilbered ønsket grillmat. Vi prøvde disse marinerte grillfiletene og de var veldig gode. Jeg hadde litt tomatbasert pastasaus som jeg blandet med mer olje og penslet på underveis i grillingen. Kjempegodt!

Ta de grønnsakene du har og legg dem i aluminiumsfolie. Spre dem sånn passe utover. Løk i bunnen for den tåler mest varme. Her er det Løk, squash, sukkererter, tomat, og paprika. Hell over olje og strø med krydder. Jeg bruker restene fra et fetaostglass m/urter. (kjekt å spare på etter at fetaosten er spis opp og bare oljen er igjen. Kan brukes til mye ;-) 
Pakk folien sammen og legg på grillen sammen med kjøttet. 

Om ikke mange minuttene er maten klar. Er du litt kjapp er mye gjort på 20 minutter!


Noen teskjeer av pastasausen (glemte å ta bilde av boksen) ligger oppå fileten og noen fetaostkuber blir aldri feil.. :-) 

Smakelig måltid :-)



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar