Noe surere enn rabarbra skal du vel lete lenge etter. Må være rips, da.. :-) Begge er lave på karbohydrater. Men det finnes jo mye søtningsstoffer i Lavkarboverden. Jeg har blant annet kjøpt en pose med Steviosa. Jeg syns egentlig all sånn søtning har en underlig smak og byr meg litt imot. Men, for en god sak så får det duge :-)
Rabarbragrøt:
3 dl vann
3 dl. rabarbra oppkuttet i småbiter
2 ts. (ca 10 gram) med steviosa
Bruker du annet produkt så smak deg frem. Det er veldig "søtt" så du trenger veldig lite.
Til 5 dl. vann/rabarbra trenger du ca 100 gram vanlig sukker - så det blir ganske stor forskjell.
Kutt rabarbrastengene i passe små biter. Kok dem i vannet til de går i oppløsning. Da blir det grøt av det :-) Smak til med sukker. Vær forsiktig med søtningsmiddelet. Grøten skal være litt syrlig.
Avkjøl litt. Lag den gjerne ferdig før du lager maten eller dagen før. Så lunker du litt på den før servering.
Topp herligheten med noe godt som vaniljekesam, kremfløte eller om du blåste i karbohydratene den dagen så kan du jo ha iskrem :-)
(Må ha hatt det litt travelt den dagen for jeg hadde helt glemt å ta bilder av hele seansen.. Var trolig mest opptatt av makrellmiddagen ;-) )
Fakta:
10 gram steviose er ca. 9 gram karbohydrater. Rabarbra har 0,7 gram karbo pr. 100. Ifølge mine beregning skal da altså 100 gram ferdig grøt gi ca 1,8 karbohydrat. Bruker du et annet søtningsmiddel som er kunstig fremstilt men ikke har karbohydrater, så blir det nesten ingen ting :-) Steviose kommer fra en plante og er et naturlig sukkerstoff, ikke kjemisk fremstilt som mye av det andre.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar