torsdag 16. juni 2016

Makrell og agurksalat Lavkarbo

Det er dags for makrell og rabarbra! Vi er heldige som bor nær Fiskemottaket i Nevlunghavn! Da er vi garantert fersk vare. Her om dagen var jeg nedom og fikk med meg 3 utrolig deilige makrell. Det resulterte i dette måltidet som er selve  symbolet for sommeren syns jeg:




Agurksalat:
1/2 agurk
2 ss vann
1 ss eddik (jeg syns Jamie Oliver's White Balsamic vinegar er helt perfekt)
1 ss Fedon's Smartsweet (83% karb pr. 100) Naturlig smak.
(Bruk et dryss stevia eller sukrin om du vil droppe karbene)
Litt kvernet pepper.
Litt kvernet salt
Smak deg frem til ønsket syre/sødme. Skal være litt syrlig, men balansert.

Bruk osthøvlen på agurken og skjær tynne skiver. Om du vil kan skallet fjernes først - men det gjorde jeg bare på halvparten. Det var fordi jeg glemte å gjøre det og så gjorde jeg det på slutten.. :-) Spiller ingen rolle. Hell laken over agurkskivene og la det stå og godgjøre seg iallefall 1/2 times tid.


Makrellen renses, vaskes og tørkes. (Innmaten og hodet kokte jeg til hunden vår) Salt og pepre utenpå og inni. Fyll med masse gressløk (eller vårløk) og seterrømme/creme fraisch.




Gjør det klart for å helstekes i smør i panna. Makrellen steker du helt til slutt når alt det andre begynner å bli klart.


Vi hadde i tillegg kokt nykål fra Brunlanes, litt tomat og stangselleri. En salat pleier jeg vanligvis å lage. Siden vi nå ikke er så strikse lenger så hadde vi en nypotet og en liten gulrot hver. Det ville jeg droppet dersom jeg ville holde ketosen høy. Server med seterrømme og fettet fra panne. Evnt. kan du blande rømmen  i fettet og koke det opp i pannen til saus.

Når poteter og gulrot er godt i gang så ville jeg startet på makrellsteken. Stekes godt på hver side under lokk. Sett igang kålen også. Har du flaks er alt ferdig på samme tid og dere kan gå tilbords!


Som dessert serverer du rabarbragrøt med en liten ss  mager vanliljekesam. Der vi slipper opp på karbohydratene må vi jo holde fettmengden nede for å fortsatt gå litt ned eller stabilisere vekten. Det gjelder å tenke balanse.


Rabarbragrøt oppskriften ligger i eget innlegg (Lun rabarbragrøt)

NYT maten og sommeren! Sistnevnte kommer bare en gang i året :-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar