lørdag 4. juni 2016

Lavkarbobrød

Tida flyr. Skal begynne i ny jobb på mandag så jeg har vært på kurs og litt av hvert denne uken. På onsdag kveld hadde vi reunion her hjemme på gården med alle de flotte damene som jeg reiste til Kenya med! Været er jo helt fantastisk om dagen også så det er bare å kose seg. I går var jeg også i et fantastisk damelag i et nydelig Orangeri (Drivhus) som en venninne av meg har her ute i Brunlanes. Hun har også et vakkert hageanlegg som kan ta pusten fra noen og enhver. Hun er på Instagram under Ingunnshage. Ta et titt!!  I dag skal det feires bryllup på låven her på gården. Da er det jo alltids litt å pusle med kan du si.. :-) 

Men jeg lager fortsatt lavkarbomat og styrer unna annen servering så godt det lar seg gjøre. Rekker stort sett bare å ta bilder, men har ikke fått til å skrive dessverre (Det tugla seg til med koder og div på bloggen en dag jeg hadde skrevet en innlegg også - sånt teknisk har jeg lite til overs for - men nå har jeg knekt koden(e) - eller tatt knekken på kan man vel kanskje si.. )

Nå skal jeg iallefall fortelle at jeg bakte brød her forleden. Det ble veldig godt! Utrolig deilig å spise noe annet enn knekkebrødene. Jeg er egentlig god til å bake, men får aldri ordentlig til å bake brød. Dette brødet ble perfekt om jeg skal si det selv :-) Men kanskje ikke så rart for det er med bakepulver og i mitt hode å regne som en kake ;-) Det som antagelig pleier å skje når jeg baker er at jeg trikser og mikser litt på egenhånd. Denne gangen har jeg fulgt oppskriften på Ingers Lavkarbobrød som jeg fant på nettet. Jeg triksa litt, da - men det gikk forbausende bra ;-)  



Ingers sunne Lavkarbobrød: 
1 beger cottage cheese
5 egg
½ dl rapsolje
3 ts bakepulver 
2 ts salt 
2 ts fiberhusk
2 ts johannesbrød-kjernemel 
50 g kruskakli (hvis du tåler gluten) 
50 g linfrø
40 g solsikkefrø
40 g sesamfrø 
30 g hakkede valnøtter


Her her min egen vri: Jeg tok halvparten av alle frø/nøtter og kjørte til finere "mel" i foodprosessoren. 


Den "store haugen" er det jeg malte opp.

Resten av sesam og linfrøene beholdt jeg normal "konsistens". Jeg hakket solsikkefrøene litt mer opp (har noen nå som er litt store) og hakket nøttene. Så hadde jeg ikke et helt beger med cottagechees så jeg fylte opp begeret med kulturmelk. Tok ca 1/2 dl. i tillegg. Tenkte at siden jeg har laget mer "mel" så bør det nok mere væske i. Det gikk veldig bra. 

Videre etter oppskriften: 

Bruk en stavmikser for å blande cottage cheese, egg og rapsolje. Tilsett de øvrige ingrediensene. La stå i 10 minutter, slik at fiberhusken og johannesbrødkjernemelet sveller.


Ha bakepapir i en brødform som rommer 1 ½ liter og ha i deigen.




Stekes på 180° i ca. 30 minutter. Senk temperaturen til 150° og la brødet steke i ytterligere 30 minutter. Ta brødet ut av formen og etterstek på 180° i cirka 20 minutter. (Litt mye greier, men det funket helt etter tiden på min ovn) 



Brødet ble veldig flott og godt! Litt den følelsen som når du kommer hjem fra syden etter å spist baguetter i ukesvis og kan få brød!! :-)
Brødet har selvfølgelig endel mer karbohydrater pr skive enn knekkebrødet (tror det er ca 5 karber pr. skive om du får ca 25 skviver pr. brød) men jeg trenger bare en skive til frokost og syns det var verdt hver karb! :-) 



Lykke til med baksten - du vil lykkes! :-) 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar