Vel, vi er tilbake på track igjen og fortsetter å velge lavkarbo ingredienser i matlagingen. Nå har jeg funnet ut at sellerirot blir mye brukt i Lavkarbo. Den er ikke veldig lav på karbohydrater (9g/pr 100 gr) men deilig med litt mer variasjon i grønnsakene. I dag ble det derfor en sellerirotsalat som tilbehør til kjøttet. Blei jo som en potetsalat. Sammen med Pulled Pork og salat med ny-kål syns vi det blei veldig godt!
Her er bilde av ingrediensene. Vi var bare to til middag idag.
En sellerirot
1-2 ss. majones
1-2 ss seterrømme
1/4 rødløk - hakket
Litt sylteagurk - hakket
1 vårløk - hakket
Salt
Pepper
Sitronskvis
Skrell roten, kutt i skiver og deretter terninger i ønsket størrelse
Kok dem lett møre. Skyll dem i kaldt vann og la dem lufttørke litt.
Kvern salt og pepper på.
Bland de hakkede grønnsakene inn i rotbitene.
Bland inn majones og rømme som du har rørt sammen med litt sitron-skvis. (Smak deg frem)
Tullip har noen varianter av Pulled kjøtt. De var på tilbud på Meny igår så jeg tok med meg noen pakker. Pulled Pork har 2,5g karb/pr. 100gr. Kjøttretten veier 550 gram totalt.
Settes i ovnen på 180 grader i ca 20 minutter.
Laget en kjapp salat med litt rå nykål, 1/4 paprika, 1 tomat, 1/2 avokado. Hadde laget tzatsiki her tidligere så den fikk bli med i dag også.
Vi var så sultne i dag at vi glemte å spise seint. Det er egentlig viktig å ta det med ro, altså. Det er jo litt hyggeligere enn å sluke maten og dessuten overspiser du ikke. Men vi koste oss allikevel. Ett glass Rødvin tok vi også ;-) Tross alt helg! :-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar