fredag 20. mai 2016

En liten søtsak..

LAVKARBOSNACKS
Det nærmer seg helg og dessuten var det litt trist vær i dag. Kjenner at søtsuget er fremtredende! :-) Derfor et lite eksperiment med å lage en liten søtsak. Mørk sjokolade med nøtter og et lite saltdryss. Blei slettes ikke så værst. Her er oppskriften:

15 gram mandler
15 gram hasselnøtter
10 gram pecannøtter
1 strøken ss kokosolje eller delfiafett
40 gram sjokolade (mørk sjokolade med høyest mulig %)
Evnt. litt flaksalt f.eks. maldon
og litt søtning (jeg bruker det minst mulig)

Smelt sjokolade og olje. Hakk nøtter og ha i den ferdig smeltede blandingen. Jeg tror kanskje med fordel at du kan blande i kokosolje i etter at sjokoladen er smeltet.  Avkjøl et ørlite øyeblikk i kjøleskapet (sånn at blandingen henger sammen) og fordel utover på et bakepapir eller i den formen du vil ha bitene.  Små konfektformer gjør sikkert susen! :-) Sett til avkjøling. Del opp bitene før den evnt blir alfor stiv.




Sønnen min leser til matteeksamen i dag så jeg gav ham en liten oppgave med å regne ut karbohydratinnholdet i denne godbiten . Han kom frem til at hele greia har et innhold på 9,4 gram karbohydrater. Det ble ca. 90 gram ferdig sjokolade (10,4 g/100 g). Hver bit veier mellom 2 og 4 gram så da kan du regne litt på hvor mye du vil spandere på deg av utskeielser. Altså 0,104 gram karbo pr. gram sjokolade  (10,4 %). Tror guttungen skal klare seg bra, jeg... ;-) Men sjokoladen var han ikke interessert i - he, he.. Blir mere på mor, da  dessverre.. :-)

Tips: Er du ikke på diett men blåser i alt som heter karbohydrater, kalorier og fett så ville jeg pimpet sjokoladen opp med f.eks litt hakka tørka aprikoser og tranebær :-)  


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar