tirsdag 24. mai 2016

Svinaktig godt :-)

Denne godsaken kom Morten over her forleden:


Det er ikke sånn at jeg er så populær blogger at jeg er kjøpt og betalt - så denne Pork Belly American style anbefaler jeg av hele mitt hjerte <3 Det er egentlig en buklist av svin som er marinert og ferdig stekt (sikkert sous vide). Det er bare 0,5 karbohydrater pr. 100 gram i den. Den veier ca. 1/2 kg og det er nok mat til 2 - eller 3 småspiste :-)
Morten og jeg spiste vel omtrent hele. Vi grillet den ikke (var dårlig vær, da.. ) men varmet den i ovnen på  180-200 grader i ca 20 minutter tenker jeg. Så satte vi på grillelementene for å få overflaten sprø. Det var virkelig godt! Saftig inni og sprø på toppen. Sikkert fett nok også. Blir som en god ribbestek bare mye mere smak syns jeg.

For å lage denne retten (til 2)trenger du:
En pakke med Pork Belly American Style (510 gram)
Asparges - 10 stk
Sukkererter 8-10 stykker (eller flere)
Rødløk - 1/2
Champignon- 1/2 pakke (first-price)
1/2 stor rød paprika
4-6 cherrytomater.
1/4 squash

Grønnsakene surrer du i panne med olje eller smør - begynn med champignon (noen minutter), så løk og så de andre.

Jeg laget også en ertestuing:
1 boks hermetiske erter
1 ss seterrømme
1- 2 ss. fløte.
Evnt. litt meierismør
Salt og pepper
Frisk timian

Hell av laken på ertene (tror nok mye av karbohydratene ligger i vannet egentlig)
Legg dem i en liten teflonkjele og tilsett fløte og rømme.
Mos med stavmikser til ønsket konsistens. Tilfør evnt. mer fløte. Kok opp. Smak til med salt og pepper evnt. urter om du ønsker å redusere på saltet. Ferdig! Et timiandryss på toppen gjør susen!
Kommer du over akkurat denne kjøttbiten i butikken - så slå til. Du vil ikke angre :-)





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar