Det er ikke sånn at jeg er så populær blogger at jeg er kjøpt og betalt - så denne Pork Belly American style anbefaler jeg av hele mitt hjerte <3 Det er egentlig en buklist av svin som er marinert og ferdig stekt (sikkert sous vide). Det er bare 0,5 karbohydrater pr. 100 gram i den. Den veier ca. 1/2 kg og det er nok mat til 2 - eller 3 småspiste :-)
Morten og jeg spiste vel omtrent hele. Vi grillet den ikke (var dårlig vær, da.. ) men varmet den i ovnen på 180-200 grader i ca 20 minutter tenker jeg. Så satte vi på grillelementene for å få overflaten sprø. Det var virkelig godt! Saftig inni og sprø på toppen. Sikkert fett nok også. Blir som en god ribbestek bare mye mere smak syns jeg.
En pakke med Pork Belly American Style (510 gram)
Asparges - 10 stk
Sukkererter 8-10 stykker (eller flere)
Rødløk - 1/2
Champignon- 1/2 pakke (first-price)
1/2 stor rød paprika
4-6 cherrytomater.
1/4 squash
Grønnsakene surrer du i panne med olje eller smør - begynn med champignon (noen minutter), så løk og så de andre.
Jeg laget også en ertestuing:
1 boks hermetiske erter
1 ss seterrømme
1- 2 ss. fløte.
Evnt. litt meierismør
Salt og pepper
Frisk timian
Hell av laken på ertene (tror nok mye av karbohydratene ligger i vannet egentlig)
Legg dem i en liten teflonkjele og tilsett fløte og rømme.
Mos med stavmikser til ønsket konsistens. Tilfør evnt. mer fløte. Kok opp. Smak til med salt og pepper evnt. urter om du ønsker å redusere på saltet. Ferdig! Et timiandryss på toppen gjør susen!
Kommer du over akkurat denne kjøttbiten i butikken - så slå til. Du vil ikke angre :-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar