søndag 29. mai 2016

Lasagne på diett

Å så deilig det er.. :-)

Når du er på Lavkarbo så må du tenke litt kreativt. Hva kan du bruke istedenfor poteter og lasagne f.eks. Tenkt form, konsistens og noe med lite karbohydrater. Squash er en grønnsak med lite karbohydrater (mye vann). Den er ganske nøytral i smak og kan brukes til veldig mye. Denne gangen må den duge som pastaplater i lavkarbolasagne.

Dette trenger du for å lage en form til 3-4 personer:


800 gram Kjøtt-/karbonadedeig
1 glass med pastasaus (tror det var ca 300 gram i den jeg brukte - lav på karbohydrater)
1 liten løk
2 fedd hvitløk
1 squash
300 gram ost (gauda eller noe.. ) Raspes
Pizzakrydder
Paprikakrydder
Fløte (1/2 - 1 dl )

Salatingredienser:
Salat
1/2 Rødløk
Paprika
Avokado
Sherrytomater
Fetaost i glass med olje
Oliven

Bruk ostehøvel på Qquashen og lag fine remser:

Hakk løk og press hvitløk i hvitløkspressa.

Stek først kjøttdeigen sånn nesten gjennomstekt. Deretter tar du i løkene og freser litt videre.


Så tar du i glasset med pastasaus (eller bruker en boks hermetiske tomater og litt tomatpure) og ekstra krydder ved behov. (Er det lavt karboinnhold i den ferdige pastasausen så kan det også være litt lite kryddersmak)

Rør rundt og tilsett halvparten av osten (som du har raspet) og fløte. 1/2 dl er muligens nok.
Kok opp.


Ta en form og begynn med et lag av kjøtt og osteblandingen.


Deretter legger du på ett lag med squash-remser
I vanlig lasagne så tiltrekker jo lasagneplatene seg fuktighet. Det gjør jo ikke squashen. Tvert imot. Den kan du nok med fordel legge på litt tørkepapir, drysse litt salt over og la ligge litt. Da vil fuktigheten trekke ut.

Du legger lagvis til du ikke har mer igjen. Siste laget må være kjøtt- og ostesausen. Legg resten av osten på toppen.

Stek ved 180-200 grader til den er fin og stekt på toppen. Steker du den rett etter at du laget den så går det ca 15-20 minutter. Du får bare følge med :-)


I mellomtiden lager du salat og dekker bordet.



Så kan dere kose dere :-)


Tips: Er du vegetarianer så bytter du jo bare ut kjøttet med andre grønnsaker. En ratatoui-blanding er veldig godt. Du kan også bruke annen ost, f.eks. cottagecheese og mascarpone inni. Da trenger du ikke fløte. Lykke til med kreativiteten! :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar