torsdag 19. mai 2016

Frokost med lavkarboknekkebrød

Fikk baka en porsjon med lavkarboknekkebrød igår igjen. Så da blir det 2 stk. knekkebrød til frokost. Ett med gräddost m/paprika og fleskepølse med en bitteliten pariseragurk (karber i den - laken den ligger i antagelig) Jeg er litt avhengig av melk. Det er nok litt fy-fy, men jeg tar 1/2 glass ;-) Det er nok fort en 4-5 karbohydrater.. Vann er det beste. Fotsoneterapeuten min har sagt at man bør få i seg noen bitre urter før fettrike måltider. Bra for fordøyelsen og bedre spalting av maten (tror jeg det var ;-) ) Jeg knasker derfor litt basilikum ;-) En god start på dagen! Håper dagen din blir fin! <3




OPPSKRIFT KNEKKEBRØD:
 Oppskriften har jeg funnet på nettet en gang, men jeg har endret den litt underveis antagelig. Det er frø og nøtter i den, så jeg mikser litt etter som hva jeg har. Det kan du også gjøre bare pass på at antall gram i forhold til dl væske er sånn någenlunde lik oppskriften. Du blir kjent med konsistensen på deigen etterhvert og da kan du forsøke deg frem



Oppskrift:
50 gram mandelmel (eller hele mandler som du maler i blender)
75 gram mandler
60 gram. hasselnøtter
2 dl solsikkekjerner
1 dl.gresskarkjerner
2,5 dl. sesamfrø
2 ss fiberhusk
2 ts salt
5 dl. vann

Jeg kjører nøtter og frø i en blender. Hvor hardt jeg kjører det varierer litt. Men jo mer "mel" det blir av det jo finere blir dem. Jeg kjører noe veldig fint og så holder jeg av noe for litt grovere kjøring i blenderen. Jeg syns det gjør dem så luftige og fine når jeg gjør det sånn. Her kan du variere. Det blir ikke feil uansett hva du gjør.
Bland det tørre og fyll på vannet. Blandes og kan godt stå noen minutter å svelle.


Dra deigen ut på to bakebrett


Rut opp før du setter inn i ovnen.

Stek ved 160 grader i ca. 1 time. Bytt om brettene (over/under) etter 30 minutter.


De er ferdig når de er passe sprø. De blir mer sprø etter at du har tatt dem ut også så ikke la de bli helt "kavring" ;-) Rut kjapt opp igjen med en gang du har har tatt brettene ut av ovnen. Du kan sikkert også rute opp når du bytter plass på brettene etter halv steketid.

Disse blir kjempegode. Lykke til med baksten !! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar