PS! Nederst på innlegget ligger et tilleggsforslag til en potet- og pastinakkmos for dem som ikke er på Lavkarbo.
Råvareoversikt:
Laksefileter, sitron, dill, creme fraiche og sitronpepper
Asparges, rødløk og fersk spinat.
Dressing: Cremefraiche, ketchup, hvitløk, dill (evnt. søtning)
Dryss sitronpepper (eller salt og pepper), skvis sitron og ta 1 - 1,5 ss cremefraiche over hver filet. Klipp dill og strø over.
-
Settes i stekeovn på 180/200 grader i rundt 15-20 minutter. Kontroller så den ikke blir tørr.
Rens spinat, skjær løk og fres det lett i stekepanne med olje.
Det skal "falle sammen" og ikke stekes for hardt. Tar ikke veldig mange minuttene. Litt kvernet salt og pepper over gjør susen.
Kok asparges - 3 minutter i kokende vann. Husk å fjerne nederste delen av aspargesen. Den er som regel litt trå.
Dressing:
Cremefraiche (ca 2 dl), ett fedd hvitløk, hakket dill og litt ketchup (ca. 2 ts). Smak deg frem. Dette er en dressing som også er kjempegod til reker. Vanligvis søter jeg den litt med sukker. Her må du smake deg frem og vurdere om du kanskje vil ha litt kunstig søtningsmiddel i.
Da er det klart for servering:
For de som ikke er på diett:
Sønnen vår på 19 år er ikke på Lavkarbo. Han fikk i tillegg en pure av 5 små nypoteter og 1/2 stor pastinakk. Jeg moser den og tilsetter en smørklatt, 0,5-1 dl. melk , ca 2 ts. japansk soyasaus, pepper og litt salt. Jeg må alltid smake og kjenne meg frem på maten så her er det litt ca beregninger ;-)
Jeg kan love deg at den smakte godt og at jeg gjerne skulle spist MYE av den! Forbuden frukt smaker som kjent best og jeg er veldig glad i poteter! ;-) Men fiskemåltidet er virkelig smakfullt, sunt og mektig! :-)
Håper du har lyst til å lage det samme :-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar