God morgen!
I dag er det passe å lage en omelett til frokost - enten du er på lavkarbo eller ikke. Jeg lager egentlig ofte omeletter som frokostmat fordi vi syns det er så godt og enkelt.. Du visper jo bare sammen egg og væske (vann, melk eller fløte). Litt rester av pølse, grønnsaker, oster har du sikkert på lur. Sleng det oppi - så får du ryddet opp litt samtidig ;-)
I denne litt kjappe omeletten er det følgende (1 porsjon):
2 egg
Fløteskvett (2 ss om du vil være nøyaktig)
1 neve hakket purre
Gressløk
2 cherrytomater (delt opp)
3-4 gulostskiver revet opp (eller rasp ost om du gidder å finne frem utstyr)
Salt, pepper
Visp alle ingredienser sammen, smelt smør i panna, la det bli litt farge på smøret (ikke for mye) og så heller du omeletten i. La den boble og så setter du ned varmen. La den stå og stivne under lokk på svak varme. Da puffer den seg opp.
Kjøttet kan du tilføre seinere. Her har jeg brukt avokado og saltpølse. Litt majones tror jeg kanskje jeg ville hatt også. Trenger fettet :-) Bacon er jo ypperlig å servere ved siden.
Jeg beregner som regel 2 egg pr. person. Når jeg lager til oss 3 bruker jeg gjerne 5 egg. Det er 1 ss væske pr egg. Det er godt med løk og champignon. Det er det lurt å steke litt i panna før du slenger omeletten over. Friske urter og annet krydder gjør også susen. Nå er jo gressløken så flott.
Variasjonene er uendelige. Prøv deg frem. Ha en god start på dagen :-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar