lørdag 21. mai 2016

Kyllingsalat med Lavkarbo cloud bread

Kylling er jo ikke akkurat det feiteste du kan finne når det gjelder lavkarbomat. Derfor er det viktig at du tar med skinnet også. Her sitter det viktige fettstoffer som kroppen trenger samt at det sitter mye smak der. Denne salaten er god til hverdags og til fest. Vi hadde denne som middag. Får du rester så er det jo en super lunsj.

Dette brukte jeg til 3 personer: 
1/1 kylling butikkgrillet
2-3 hardkokte egg  
Agurk (1/4)
5 cherrytomater (en hos oss er ikke glad i tomater så derfor litt få)
1/2 rødløk
Litt sukkererter
1/2 avokado
1 hjertesalat
1/2 rød paprika
Fetaost i olje m/krydder (Apetina)
Mesteparten av innholdet i Riderheims Pestooliver (kjempegode syns jeg :-) - litt karber men minimalt 



Skjær, del opp og bland i en bolle. Hell over olivener og feta med olja si. På toppen har jeg lagt egga skåret i båter, avokado i terninger, rødløk (har også hakket litt av den og blandet den i tidligere) og tomatene.  Ferdig!! :-)

Den har forsåvidt godt med olje på seg når du bruker endel av oljen i fetaglasset og i Olivenpakken.

Jeg laget majones/dressing av 1 eggeplomme, dijonsennep, vann, hvitvinseddik, litt ketchup, hakkede urter, pepper og olje.  (Du finner sikkert en oppskrift på nettet. Jeg bare rørte alt unntatt oljen sammen. Satte stavmikseren i røra og helte olje over i en tynn stråle mens jeg holdt mikser'n igang) Du må kjenne deg frem på konsistens og smak i forhold til hvor mye olje du trenger. Smaksett med evnt. litt sitron og noe søtning. Aller best er det med dill-urte, men jeg hadde ikke det og brukte basilikum. Du kan bruke hva som helst egentlig - eller ikke noe.


CLOUD BREAD: 
Noe jeg tilfeldig kom over på instagram: 
3 egg - skill hvitte og plomme
1 pk krydderost (125 gram)
1/ts. bakepulver, evnt. litt salt. 

Jeg hadde salt på toppen sammen med frisk hakket koriander. Litt koriander inni også.

Stivpisk eggehvitter. Rør krydderosten, bakepulver og eggeplommer sammen til en glatt masse.
Vend osteblandingen forsiktig inn i de stivpiskede hvittene. Poenget er å ikke slå lufta ut av røra 


Cloud, vet du.. ;-) 


Legg dem på bakebrett som hamburgerbrød størrelse (6-7 stykker) strø evnt. over urter og salt.
Stek på 150 grader over/undervarme - midt i ovnen i ca. 25-30 min. Følg med!  Har du laget dem små så trenger de jo mindre tid. De flater litt sammen når du avkjøler dem



Dette er en oppskrift jeg skal utforske litt mer. Det bør gå an å bruke stivpiskede eggehvitter og kanskje droppe alle plommene til noe mer. Jeg er ikke så glad i for mye eggesmak. Samboeren min syns det var veldig godt. En forandring til Lavkarboknekkebrødene våre som er den eneste formen for "brød" vi spiser for tiden. Du kan jo prøve selv :-)

Tips: Dersom vi ikke hadde vært på lavkarbokur så ville jeg servert foccacia eller hvitløksbaguetter til (Det er jo aller best)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar