I dag stod jeg opp kl. 5!! Himmel og hav hvor våken det går an å være når det er noe man skal rekke!! Skulle kjøre Herman på toget. Han fikk med seg litt niste. Når jeg stod der og smurte nystekte baguetter og oppvarma hjemmebakte boller (utrolig hva man har i en fryser- eller 2 faktisk..) så var det med takknemlighet jeg kjente på kvalmen over å ha stått opp alt for tidlig.
Tenkte jeg skulle legge meg litt igjen når jeg kom tilbake men så hadde jo Morten stått opp og vi satt der med knekkebrødene våre, fettrikt pålegg og koseprata. Siden det er så nydelig vær i dag så er det i seg selv reine energibomben for meg. Tok med meg bikkja ut på svalegangen og koste meg med en te-kopp. Etter en liten runde i hagen kunne jeg med glede konstatere at mine såvidt nevneverdige blomsterprosjekter er i "siget", eller i det minste er i live :-)
Blomster og hage er ikke min aller sterkeste side. Mat derimot er det mye mer moro å sysle med. Siden det er så fint vær i dag så passer det egentlig med en salat, enten til lunsj eller middag. Igår laget jeg meg denne tunfisksalaten til lunsj:
Til meg brukte jeg:
Litt isbergsalat (eller annen salat)
3 sherry-tomater
1/4 rødløk
1 boks tunfisk (vann eller i olje)
Litt paprika
Noen oliven
Litt fetaost med olje og krydder
Litt sylteagurk (få av mest mulig lake - jeg innbiller meg at mesteparten av karbene sitter i den)
En porsjonspakke bluecastello (du får kjøpt en pakke som inneholder småpakker) .
Om du har tid til å koke så er det godt med egg og asparges. Avokado gjør også susen.
Del og hakk alt sammen opp, ha det i en dyp tallerken og sleng oppi hele boksen med tunfisk. Hell over lake fra fetaosten. Bruker du tunfisk med olje så kan du jo bruke evnt. den (Da ville jeg kanskje hatt litt salt, pepper og eller friske urter på salaten) Ikke få for mye olje, da blir det ekkelt. Du kan jo ha aioli eller tzatsiki som et alternativ. Sjekke karbohydratinnhold dersom du kjøper ferdiglaget.
Skal den være til middag så ville jeg kokt egg og hatt asparges i også. Dette er et mektig og godt måltid. Her kan du jo bare sjonglere med grønnsaker etter hva du liker. Hos meg går mye av det samme igjen, i ulike varianter, men det er fordi det er disse grønnsakene som er lavest på karbohydrater. Mais skal du iallefall styre unna.
Du ganger selvfølgelig bare opp ting når du lager til flere. Et par tunfiskbokser rekker til 4-6 stykker ville jeg tro. Spørs hvor stor boksen er og hvor mye annet du har i salaten. Er du som de andre her i huset, ikke så begeistret for tunfisk, så bytt det med kokt laks, skinkeboks, spekeskinke, choritzopølse, andre pølser eller hva som helst.
Tips:
Er du ikke på Lavkarbo, eller til de andre du lever med, så ville jeg servert deilig ferskt brød eller foccacia ved siden av, selvfølgelig ;-)
Kos deg i finværet! :-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar